Зеленський назвав три пункти, від яких залежить успіх Сил оборони на фронті

Зеленський назвав три пункти, від яких залежить успіх Сил оборони на фронті

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що є три головні пункти, від яких залежать стабілізація на фронті, потужність армії у перехоплені ініціативи і розгортання контрнаступальних дій.

Він назвав їх на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Перший пункт – це проголосована фінансова підтримка партнерів на двосторонньому рівні», – сказав глава держави.

Другий пункт, за його словами, вчасне постачання зброї, третій – що конкретно в межах ухваленої допомоги отримає Україна.

«Я вважаю, що перший пункт, який був дуже складним, виконаний: є пакет, є фінансова підтримка, а це значить, ми можемо розраховувати на ці гроші. Другий пункт – вчасна підтримка нашої армії. Позитиву по цьому пункту я поки не бачу. Поставки є, але цей процес треба пришвидшити. Третій пункт, найголовніший, - що конкретно за ці гроші ми отримуємо», – зазначив Зеленський.

Він додав, що окреме питання стосується того, де українські військові можуть використовувати одержану від партнерів зброю. «Але це вже тема окремої бесіди», – сказав Президент.

Як повідомлялося, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки України.

Читайте також: Війна може досягти вирішального моменту до саміту НАТО – Atlantic Council

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав закон H.R. 815.

Під час звернення до нації він заявив, що черговий пакет з оборонною допомогою Україні буде відправлений впродовж наступних годин.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-