Військова допомога США вже почала надходити - Зеленський

Військова допомога США вже почала надходити - Зеленський

Укрінформ
Допомога із ухваленого США військового пакету вже почала надходити в Україну.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Дещо вже почало надходити, в деталях не буду казати, що конкретно. На жаль, поки що не все для того, щоб наповнити нашу армію і укомплектувати відповідну кількість бригад», – сказав Зеленський.

Він висловився також з приводу важливості підписання безпекових угод.

Читайте також: Зеленський - про допомогу від США: Україна робитиме все, щоб компенсувати пів року

«Що стосується документів щодо гарантій безпеки, вони нам дійсно дуже сильно допомогли. Особливо допомогли в той час, коли ми очікували підтримки від Сполучених Штатів Америки. Я думаю, що ви розумієте вартість протиповітряної оборони. Протягом останніх шести місяців системи, або іноді й деталі від відповідних систем, надходили завдяки фінансуванню, яке було передбачене дев’ятьма угодами про гарантії безпеки», – розповів Зеленський.

Як повідомлялося, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд на підтримку України.

Читайте також: Союзники могли б захистити небо України, як під час атаки Ірану проти Ізраїлю - Зеленський

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила цей проєкт закону, а Президент США Джо Байден підписав закон 24 квітня.

Під час звернення до нації він заявив, що черговий пакет з оборонною підтримкою Україні буде відправлений впродовж наступних годин.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-