Кібершахраї зняли ₴11 мільйонів з рахунків Фонду гарантування вкладів

Кібершахраї зняли ₴11 мільйонів з рахунків Фонду гарантування вкладів

Фото, відео
Укрінформ
У Києві судитимуть 13 членів злочинної організації, які шляхом шахрайства зняли з рахунків 11 млн гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури

Як зазначається, представників злочинної організації викрили та затримали влітку 2023 року. Працювали вони на території Києва та Дніпропетровської області. Використовуючи «фішинг», тобто за допомогою шкідливого програмного забезпечення, отримуючи доступ до логіну та паролю до банківського рахунку, знімали з нього усі гроші.

Встановлено, що учасники злочинного угрупування за цією схемою привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн грн. Ці гроші знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва і мали бути перераховані клієнтам збанкрутілих банків.

Читайте також: Кіберполіція викрила в Києві шахрайську «криптовалютну біржу»

Вже під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів встановлено, що вони також займаються вирощуванням коноплі та збутом канабісу.

Їм загрожує покарання у вигляді до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у мережі активізувались шахраї, що перепродають слоти в електронній черзі для оформлення документів

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-