СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

Укрінформ
Служба безпеки України закликає громадян напередодні Великодня та в саме свято обмежити відвідування масових заходів, дотримуватися комендантської години й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Про це йдеться у зверненні СБУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, спецслужба продовжує системно викривати численні спроби Російської Федерації розхитати суспільно-політичну обстановку в Україні в умовах війни.

Для реалізації злочинних намірів росіяни використовують великий арсенал заходів підривної діяльності. Зокрема, постійно залучають власну агентуру для вчинення провокацій у різних сферах громадського життя, серед яких – міжконфесійні відносини.

Метою загарбників є створення штучних конфліктних ситуацій серед представників релігійних громад для дестабілізації в Україні внутрішньої обстановки .

Також ворог активно залучає своїх поплічників для коригування вогню по цивільній інфраструктурі України. Серед потенційних цілей – місця масового перебування людей.

Читайте також: У двох областях скоротять тривалість комендантської години на Великдень

СБУ закликає громадян напередодні та в період святкування Великодня обмежити відвідування масових заходів, не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій, дотримуватися комендантської години, встановленої для конкретного регіону, а під час повітряної тривоги – перебувати в укриттях.

У разі виявлення підозрілих предметів чи осіб, які можуть влаштовувати провокації або становити потенційну загрозу, у спецслужбі просять повідомляти про це правоохоронні органи.

Наголошується, що в СБУ працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також відповідна електронна пошта: callcenter@ssu.gov.ua. Інформація, отримана через телефон довіри, є конфіденційною та буде ретельно перевірена.

У спецслужбі просять громадян бути пильними й дотримуватися заходів безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-