В Україні відкриють ще один табір для російських полонених - ГУР

В Україні відкриють ще один табір для російських полонених - ГУР

Укрінформ
В Україні ухвалили рішення про відкриття додаткового місця утримання російських військовополонених.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він зазначив, що ворог зазнає великих втрат на Харківському напрямку, тому ГУР звертається до російських окупантів, які наразі там перебувають, із закликом здатися в український полон або переходити на бік Сил безпеки та оборони України.

За словами Юсова, вже є випадки здачі російських військових в полон, «скоро про них буде більше інформації».

Юсов наголосив, що Україна гарантує дотримання Женевської конвенції, міжнародного гуманітарного права, гарантує життя та безпеку тим російським військовослужбовцям, які не хочуть стати «гарматним м’ясом» або воєнними злочинцями режиму Путіна.

Представник ГУР зауважив, що, враховуючи втрати противника на даному напрямку, «а вони значні і будуть лише збільшуватись», здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою.

Читайте також: Петиція про заборону військовополоненим РФ телефонних дзвінків набрала необхідні голоси

«Враховуючи масштаб ситуації, в якій знаходяться російські угруповання, їхні втрати, у тому числі й майбутні, було прийнято рішення відкрити додаткове місце утримання, додатковий табір для російських полонених в Україні», - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими поінформували про відкриття в Україні третього табору для утримання російських полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-