Ситуація у Вовчанську контрольована, триває посилення оборонних позицій

Ситуація у Вовчанську контрольована, триває посилення оборонних позицій

Дані Генштабу
Укрінформ
Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення українських оборонних позицій та покращення тактичного положення на окремих напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні просування ворога вглиб української території, зриві ворожих планів щодо встановлення контролю над всією територією Донецької області та частиною Харківської.

З початку доби відбулося 60 бойових зіткнень, 20 з яких ще тривають. Російські загарбники завдали чотири ракетні удари із застосуванням семи ракет та чотири авіаційні удари, 35 ударів дронами-камікадзе, здійснили понад 570 обстрілів позицій українських військ.

Вночі 17 травня війська РФ атакували 20 ударними БПЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарська та Курська. Усі ворожі дрони збиті у межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

Читайте також: На Покровському напрямку обстановка динамічно змінюється, за добу відбили 41 атаку ворога - Сили оборони

На Харківському напрямку триває одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

Ситуація в населеному пункті Вовчанськ контрольована. Тривають заходи з посилення оборонних позицій і покращення тактичного положення на окремих напрямках.

На Куп’янському напрямку тривають дві атаки росіян на напрямках Крохмальне - Берестове та Коломийчиха -М’ясожарівка. Ситуація контрольована.Українські війська ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення в напрямку Синьківка - Вільшана.

На Сіверському напрямку відбулося пʼять бойових зіткнень. Сили оборони відбили одну атаку, чотири тривають на напрямках Соледар-Роздолівка, Берестове-Виїмка, Миколаївка-Роздолівка. В ході оборонних дій втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку ворог шість разів намагався прорвати оборону. Сили оборони дві атаки відбили. Тривають бойові дії на напрямках Берхівка - Калинівка, Бахмут - Кліщіївка. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку тривають шість ворожих атак на напрямках Очеретине - Новоолександрівка та Тоненьке - Уманське.

На Курахівському напрямку війська РФ здійснили сім спроб прорвати оборону на напрямках Мар’їнка - Георгіївка, Славне - Новомихайлівка, Славне - Парасковіївка, Солодке - Водяне, Солодке - Костянтинівка. В ході боїв втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку ворог здійснив одну безуспішну спробу покращити своє тактичне положення на напрямку Завітне Бажання - Старомайорське. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили чотири ворожі атаки на напрямку Олешківські Піски – Кринки, Козачі Лагері - Кринки. В ході боїв армія РФ успіху не мала, втрат позицій не допущено, дані щодо втрат російських загарбників уточнюються.

Читайте також: ППО вночі знищила усі 20 ворожих дронів-камікадзе

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають росіянам відчутних втрат, нарощують ініціативу там, де це можливо.

В цілому минулої доби, 16 травня, загальні втрати російських загарбників склали 1410 осіб. Також вони втратили 18 танків, 14 бойових броньованих машин, 38 артилерійських систем, одну РСЗВ, 2 засоби ППО, 2 літаки, один вертоліт, 45 БпЛА ОТР, 56 автомобілів та 7 одиниць спеціальної техніки.

Загалом ситуація на фронті контрольована Силами оборони, підкреслили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 16 травня Президент України Володимир Зеленський заявив, що вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, але російські обстріли не припиняються, загрози є.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-