На Запоріжсталі з’явився стінопис, присвячений патріотам підприємства

На Запоріжсталі з’явився стінопис, присвячений патріотам підприємства

Фото
Укрінформ
На ПАТ «Запоріжсталь» з’явився третій стінопис відомого художника-мураліста Сашка Корбана, присвячений металургам.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі підприємства.

«На новому стінописі, розміщеному на території комбінату, зображені сучасні доменники у горна доменної печі. Саме горнові 90 років тому дали відлік великої історії Запоріжсталі, випустивши перший запорізький чавун 16 листопада 1933 року. Мурал уособлює сукупний образ всієї команди підприємства, її незламності та сталевої витримки. Він також є знаком подяки патріотам Запоріжсталі за їхню відданість професії», - пояснили на підприємстві.

Це вже третій стінопис з серії «Кожен з нас – герой! Кожен – частина новітньої історії», створений Сашком Корбаном - відомим українським муралістом, чиї картини прикрашають міста України, Італії, Грузії, Туреччини.

На Запоріжсталі з’явився стінопис, присвячений патріотам підприємства / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: У Тернополі з’явився мурал із зображенням Соломії Крушельницької

Спільний проєкт Запоріжсталі та Корбана «Кожен з нас – герой! Кожен – частина новітньої історії» стартував напередодні 90-ї річниці підприємства та включає в себе серію муралів видатних українців на промислових об’єктах комбінату та іншої інфраструктури Запоріжжя. Мета проєкту — зберегти національну пам’ять про українських героїв та підкреслити, що кожен з наших сучасників, як і видатні історичні постаті століття тому, створює незалежне, суверенне та мирне майбутнє України.

В межах проєкту на території ПАТ «Запоріжсталь» створений мурал, присвячений Гетьману Богдану Хмельницькому, та серія муралів з зображенням восьми знакових історичних постатей Запоріжжя. На стінописі зображені педагог Микола Корф, міський голова Олександрівська Фелікс Мовчановський, перший історик міста Яків Новицький, громадський діяч Павло Чижевський, український театральний режисер і актор Володимир Магар, запорізький спортсмен Яків Пункін, головний архітектор Запоріжжя Сергій Василевський, а також засновник національної наукової школи історії Південної України Анатолій Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-