У черкаському суді заслухали свідка у справі митрополита Феодосія

У черкаському суді заслухали свідка у справі митрополита Феодосія

Фото
Укрінформ
У Соснівському районному суді Черкас сьогодні заслухали свідків у справі митрополита Черкаського і Канівського УПЦ (МП) Феодосія (Дениса Снігірьова), якого звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На запитання сторін захисту й обвинувачення відповідав священник, який свого часу перейшов до Православної церкви України через незгоду з політикою Феодосія щодо стосунків з Московським патріархатом.

У черкаському суді заслухали свідків у справі щодо митрополита Феодосія / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Митрополит у своєму слові звинуватив колишнього підлеглого в тому, що той порушив церковні закони, коли пішов до мирського суду.

Під час засідання біля будівлі суду перебували прихильники й противники митрополита УПЦ (МП). Після його завершення активісти у дворі установи висловлювали протест проти дій суддів, які дозволили Феодосію служити у Великодню ніч, та закликали відмовитися від відвідування промосковської церкви.

Читайте також: Суд у Черкасах прокоментував дозвіл провести Великодню службу митрополиту УПЦ під арештом

Заслуховування свідків і потерпілих у справі продовжиться 22 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році митрополиту УПЦ (МП) Феодосію повідомили 3 підозри: за розпалювання міжконфесійної, релігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії РФ.

У лютому 2024 року працівники СБУ вручили ще одну підозру настоятелю черкаської єпархії УПЦ (МП) Феодосію за чергове розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

13 березня 2024 року його відправили під нічний домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-