У Парижі українці та грузини разом маніфестували за свободу та європейське майбутнє

У Парижі українці та грузини разом маніфестували за свободу та європейське майбутнє

Фото
Укрінформ
Українська та грузинська громади Франції в суботу провели спільний мітинг на площі Пантеону в Парижі. До них приєднались діти українських військовослужбовців, яких привіз благодійний фонд «Культурна Дипломатія».

Діти показали спектакль, а дорослі об’єднались разом з гаслами за свободу України та Грузії та за їхнє європейське майбутнє, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні нашим грузинським братам, бо знаємо, як багато їх воює разом з українцями, захищаючи цілу Європу від Росії», - наголосив на мітингу його організатор, голова Союзу українців Франції Володимир Когутяк.

У Парижі грузини та українці мітингували разом / Фото: Ріна Шабанова

Зі свого боку голова грузинської асоціації у Франції («Géorgie vue de France») Тамара Демурія, подякувала українцям за підтримку. Вона підкреслила, що грузинська влада не представляє народ її країни і закликала підтримати Грузію в боротьбі проти «російського» закону.

Кілька десятків молодих грузинів, які приєднались до акції, тримали в руках плакати «Стоп Путін, стоп олігарх Іванішвілі» та «Ми грузини, ми європейці»

Читайте також: Президентка Грузії: Проблема - не лише «російський» закон, а й «російський» уряд

Як передавав Укрінформ, ЄС та країни-члени чітко доводять до грузинської влади позицію щодо невідповідності «закону про іноземний вплив» принципам європейської демократії, тож грузинські партнери добре знають про можливі наслідки, якщо цей закон не буде відкликаний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-