На Донеччині росіяни зруйнували щонайменше 107 церков - ОВА

На Донеччині росіяни зруйнували щонайменше 107 церков - ОВА

Укрінформ
у Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загарбники зруйнували 107 церков, з яких 90% - це храми УПЦ Московського патріархату.

Про це на брифінгу повідомила начальниця управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Вікторія Точена, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«На сьогодні ми володіємо інформацією про 107 культових споруд, які зруйновані, знищені. Але це не повна цифра, бо ми не в повному обсязі володіємо інформацією з територій, тимчасово окупованих ворогом, і будемо це знати тільки після деокупації. Також у неповному обсязі ми володіємо інформацією про території, де ведуться наразі активні бойові дії, де неможливо оцінити ситуацію в повної мірі», - сказала Точена.

При цьому вона додала, що абсолютна більшість зруйнованих окупантами на Донеччині культових споруд - церкви УПЦ Московського патріархату.

«У нас найбільша кількість, а це 90% - Українська православна церква, як ми її називаємо - Московського патріархату», - зазначила Точена.

Читайте також: Армія РФ за добу вдарила понад 270 разів по Сумщині: пошкоджені будинки, лікарня та автівки

Як повідомлялося, Донеччина наразі перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будівлі, підприємства, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-