Глава МЗС Франції підтримує передачу Україні доходів від заморожених активів Росії в ЄС

Глава МЗС Франції підтримує передачу Україні доходів від заморожених активів Росії в ЄС

Укрінформ
Французький міністр закордонних справ Стефан Сежурне підтвердив намір Франції сприяти направленню доходів від заморожених у ЄС російських активів на оборону та відновлення України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інтерв'ю Сежурне "Новой газете. Европа".

«Ми заморозили російські активи в ЄС, щоб ускладнити Росії фінансування її незаконної війни. Франція справді хоче піти ще далі: в умовах зростання відсоткових ставок ці активи принесли 2023 року доходи у розмірі близько 4 млрд євро. Ми пропонуємо використовувати їх для фінансування зусиль із оборони та відновлення України», - сказав Сежурне.

При цьому він промовчав щодо розмірів тієї частки заморожених російських активів, які знаходяться саме у Франції.

Глава МЗС також зазначив, що влада Франції не може безпосередньо впливати на французькі компанії, такі як «Ашан», «Леруа Мерлен», «Декатлон» і «Тоталь», щоб вони вийшли з російського ринку. Водночас Сежурне підкреслив, що велика кількість французьких компаній, які працювали в Росії, вже пішли з неї після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Україна вже отримала від Німеччини €1,6 мільярда прямої бюджетної підтримки - Мінфін

«Важливу роль у цьому зіграла зростаюча агресивність Кремля щодо Франції. До того ж підприємствам все важче перебувати в ситуації, коли їх асоціюють із режимом, який настільки став маргіналом на міжнародному рівні і який засуджують практично всі країни світу. Для того, щоб повернути своє місце у спільноті націй, Росія має зробити інший вибір», - зазначив Сежурне.

Як повідомляв Укрінформ, міністри фінансів G7 у середині квітня підтвердили підтримку України і намір використати для неї заморожені активи РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-