Президентка Грузії пропонує відкласти набрання чинності законом про «іноагентів»

Президентка Грузії пропонує відкласти набрання чинності законом про «іноагентів»

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала правлячу партію відкликати закон про «іноагентів» або ж перенести дату набрання чинності на 1 листопада, тобто після парламентських виборів, що відбудуться 26 жовтня.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Як зазначається, на брифінгу Зурабішвілі дала зрозуміти, що не згодна з пропозицією влади внести поправки до законопроєкту в межах механізму вето. Вона також заявила, що парламенту не слід розраховувати, що вона дозволить собою маніпулювати.

«Цей закон - російський, методи нашого уряду - російські, і навіть сьогоднішня промова прем'єр-міністра – російська», - сказала вона.

Президентка заявила, що 11 травня Грузія вкотре показала світу, що не дозволить ставити під питання її європейське майбутнє і не допустить ухвалення «російського закону».

Раніше прем'єр-міністр Іраклій Кобахідзе заявив, що влада Грузії готова обговорювати зміни до закону про «іноагентів» тільки після того, як його буде ухвалено.

Читайте також: У Грузії готові переглянути деякі норми закону про «іноагентів» - прем'єр

«Грузинська мрія» планує ухвалити закон про «іноагентів» у третьому читанні на засіданні 14 травня.

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент 1 травня схвалив проєкт закону «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. На тлі цього в країні проходять масові протести.

В антиурядовому протесті з вимогою відкликання закону про «іноагентів» у Тбілісі у суботу могли взяти участь щонайменше 200 тисяч осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-