За два роки арсенал армії поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів - Міноборони

За два роки арсенал армії поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів - Міноборони

Фото
Укрінформ
За два роки повномасштабної війни арсенал української армії поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів іноземного та вітчизняного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

«У період з березня 2022 по квітень 2024 років прийнято на озброєння, кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони України понад 10 зразків мінометів різних калібрів українського та іноземного виробництва, зокрема компаній із США, Польщі, Фінляндії та інших країн», - йдеться у повідомлені.

З лютого 2022 року кодифіковані та прийняті на озброєння понад 15 зразків ручних, автоматичних і підствольних гранатометів вітчизняного та іноземного виробництва.

Читайте також: До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

В арсеналі української армії є гранатомети виробницта Німеччини, США, Швеції та інших країн. Серед нових засобів ближнього бою – 5 гранатометів українського виробництва, які за своїми характеристиками не поступаються іноземним зразкам.

Також допущені до експлуатації більше 10 зразків боєприпасів до гранатометів, зокрема осколково-кумулятивні та осколкові.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США має впевненість, що надання Україні нових пакетів військової допомоги приведе до реальних змін на полі бою.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-