Зеленський - про засоби ППО: Ми маємо десь 25% від того, що потрібно для захисту України

Зеленський - про засоби ППО: Ми маємо десь 25% від того, що потрібно для захисту України

Укрінформ
Україна має близько 25 відсотків від необхідних для захисту засобів протиповітряної оборони.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю AFP, передає Укрінформ.

"На сьогодні нам потрібно мінімум сім систем протиповітряної оборони, щоб захистити критичну інфраструктуру і центри деяких міст. ...Коли ми говоримо про критичну інфраструктуру, генеруючі об'єкти енергетики, то вони є в деяких місцях нашої держави, і автоматично, захищаючи їх, ти захищаєш суспільство, яке живе в тому чи іншому місті, де є ця інфраструктура... А в цілому ми маємо десь 25% від того, що потрібно, щоб захистити Україну", - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Росія не зможе окупувати Харків, якщо у нас будуть дві системи Patriot

За його словами, щоб у Росії не було переваги в повітрі, український повітряний флот має налічувати 120-130 сучасних літаків. Перші винищувачі F-16 Україна очікує цього року.

"В цілому, щоб говорити про відновлення територіальної цілісності України, говорити про результати цієї боротьби, треба зрозуміти, що Україна мусить мати паритет, я навіть не кажу, що наша армія має бути технічно потужніша за Росію, щоб вибороти свою землю", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Працюємо із партнерами, щоб дати Харківщині, Донеччині й Сумщині більше систем ППО

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен раніше заявила, що вже влітку Військово-повітряні сили України будуть посилені винищувачами F-16.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-