У Відні освятили могилу відомого українця Стефана Зощука та його родини

У Відні освятили могилу відомого українця Стефана Зощука та його родини

Фото
Укрінформ
У рамках вшанування пам'яті видатних українців Австрії відбулося освячення могили відомого українця, лікаря Стефана Зощука та його родини на кладовищі Gersthof у 18-му районі Відня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Австрія.

Лікар Степан Зощук (1909 - 2002) отримав світове визнання, відігравав помітну роль в українському патріотичному житті в Австрії. Багато років працював в Ефіопії та інших країнах Африки.

Дружина Степана Зощука – Ірина Прісневська-Зощук також працювала в Австрії лікарем. Заснувала у Відні Українську медико-каритативну службу, очолювала Українську жіночу спілку в Австрії.

Посольство подякувало PLAST – Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich, Тарасу Піняжку, Генеральному вікарію Отцю Юрію Коласі, професору Миколі Корпану та іншим, хто підтримав цей важливий проєкт.

Зауважимо, у травні 2023 року Пласт в Австрії провів перепоховання видатного лікаря світової слави, пластуна, українця  доктора Степана Зощука, його дружини, української діячки в Австрії Ірини Прісневської-Зощук та дочки пластунки Одарки Світлани Ланг-Зощук.

Нагадаємо, у центрі Відня відбулися заходи зі вшанування пам'яті видатного громадського і політичного діяча, вченого і лікаря Івана Горбачевського. 

Фото: Олександра Терефенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-