Нафта дорожчає після падіння цін за підсумками минулого тижня

Нафта дорожчає після падіння цін за підсумками минулого тижня

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у понеділок, 6 травня, після максимального з лютого падіння за підсумками попереднього тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $83,25 за барель, що на $0,29 (0,35%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $0,71 (0,9%), до $82,96 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,3 (0,38%) – до $78,41 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість контрактів зменшилася на $0,84 (1,1%) – до $78,11 за барель.

За підсумками тижня Brent здешевшала на 6%, WTI – майже на 7%.

На ринок минулого тижня тиснули дані про зростання запасів у США й сигнали зниження попиту, а також деяке послаблення побоювань, пов'язаних із можливістю скорочення постачань нафти з Близького Сходу.

Трейдери вважають, що на тлі суттєвого зниження цін країни ОПЕК+ і далі обмежуватимуть видобуток. Більшість трейдерів з аналітиками, опитаних агентством Bloomberg, очікують, що країни альянсу, які дотримуються добровільного обмеження видобутку, продовжать чинні заходи до кінця поточного року.

Читайте також: Нафтогаз та SOCAR обговорили можливості зберігання азербайджанського газу в Україні

Saudi Aramco минулими вихідними повідомила, що підніме ціни на нафту для азійських покупців у червні. Вартість основного сорту, що постачається до Азії, – Arab Light – збільшиться на $0,9 за барель. У результаті він коштуватиме на $2,9 більше, ніж кошик нафти Омана й Дубая, йдеться у повідомленні Saudi Aramco.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-