Оборудки на закупівлях: прокуратура Хмельниччини подала позови на стягнення ₴28 мільйонів

Оборудки на закупівлях: прокуратура Хмельниччини подала позови на стягнення ₴28 мільйонів

Укрінформ
Органи прокуратури Хмельниччини, які входять до складу робочої групи “Прозорість та підзвітність”, цьогоріч пред’явили 66 позовів із вимогами про стягнення ₴28 мільйонів незаконно отриманих активів при проведенні публічних закупівель.

Про це повідомили у Хмельницькій ОВА, передає Укрінформ.

“Серед них: 27 позовів на суму ₴3 мільйони щодо порушень законодавства у сфері публічних закупівель, чотири позови на суму майже ₴18 мільйонів щодо збитків внаслідок безпідставного завищення підрядниками виконаних робіт та інші порушення законодавства”, - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, виявлені факти вчинення учасниками закупівель антиконкурентних дій, які призводять до підвищення вартості предмета закупівлі, а відтак - додаткових витрат із бюджету. До суду передані три такі позови з вимогою визнання недійсними договорів на закупівлю окремих товарів та повернення бюджетних коштів у сумі ₴4 мільйони.

В окружній прокуратурі міста Хмельницького навели Укрінформу приклад, як днями суд задовольнив їх вимоги про повернення державі ₴1,7 мільйона, витрачених на закупівлю електричних велосипедів.

Читайте також: Фонд гарантування у квітні провів понад 50 успішних аукціонів із продажу активів банків

“Державна установа обласного значення незаконно провела процедуру закупівлі електровелосипедів для потреб закладу. В обхід відкритих торгів уклала договір із заздалегідь визначеним учасником”, - уточнили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, очікувана вартість закупівель через Prozorro торік зросла на 70% - до 622 мільярдів.

Фото: Хмельницька облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-