Роспроп поширює фейк про нерухомість очільника Харківської ВЦА у Дубаї

Роспроп поширює фейк про нерухомість очільника Харківської ВЦА у Дубаї

Укрінформ
Агітпроп Росії розповсюджує фейки на фоні бойових дій на Харківщині

У Telegram та Х російські боти та z-блогери поширюють фото чоловіка у Дубаї біля будівлі Бурдж-Халіфа та нібито “документ”, який підтверджує власність на квартиру в елітній багатоповерхівці у цьому місті. 

Пропагандисти стверджують, що квартира нібито записана на дружину голови Харківської ВЦА Олега Синєгубова, Ганну Журавльову, доцентку Харківського медичного університету. Також вони пишуть, що Олег Синєгубов нібито постійно літає в Дубаї, попри військовий стан.

Це фейк. Фото, на якому нібито Олег Синєгубов позує біля Бурдж-Халіфа, відроблене за допомогою графічних редакторів. Оригінальне фото належить турецькому бізнесмену, блогеру та ресторатору Мурату Екмексіоглу. Оригінал світлини можна знайти у нього на сторінці в Instagram.

“Документ”, що нібито засвідчує «факт» набуття у  власність житла в Дубаї дружини голови ВЦА Ганни Журавльової, теж підробний. Шаблон цього документу можна знайти на російських ресурсах зі стоковими фотографіями. Також у лівому верхньому куті пропагандисти замінили старий герб міста Дубай на новий.

Те, що Олег Синєгубов постійно їздить за кордон і в основному у Дубаї під час війни - це цілковита вигадка російської пропаганди. Судячи з соцмереж ВЦА, очільник виконавчої влади на Харківщині постійно перебуває на роботі та навіть був у прифронтовому Вовчанську, коли ворог підійшов впритул до міста.

Слід також зазначити, що згідно з декларацією, яку Олег Синєгубов подав у НАЗК у 2024 році, а ні в нього, а ні у його дружини немає нерухомості за кордоном.

Цей фейк є частиною ІПСО, яке поширюють російські пропагандисти після активізації бойових дій на Харківщині, з метою поширення паніки в тилу української армії.

Раніше у мережі поширювався фейк про те, що наданий Україні Patriot опинився в Китаї.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-