Україна була пішаком у політичних іграх в США - сенатор штату Небраска

Україна була пішаком у політичних іграх в США - сенатор штату Небраска

Ексклюзив
Укрінформ
Україна стала заручником політичного протистояння між республіканцями і демократами у Конгресі США, але зрештою більш помірковані законодавці зробили все, щоб пакет воєнної допомоги було прийнято.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив Том Брюер, сенатор штату Небраска, бойовий ветеран армії США, який прибув з черговим візитом в Україну, зокрема, для того, щоб донести до політиків та представників великого бізнесу в США інформацію про нагальні потреби в озброєнні та економічній допомозі.

«Діям Росії немає виправдання. Та жорстокість, яку люди побачили з боку Росії, особливо на початку війни, навіть спричинила більшу поляризацію людей в бік підтримки України. На жаль, те, що сталося з часом, можна назвати втомою від війни. Ще, можливо, всю увагу забрала війна в Ізраїлі та секторі Гази, а про вашу трохи забули. А потім це поєдналося з політичною боротьбою, яка точилася навколо проблеми наших південних кордонів. Україна стала пішаком у цій великій грі, що є неправильним і несправедливим, але вже є як є», - визнав політик.

Він пояснив, що невелика частина ультраправих законодавців ставлять під сумнів надання допомоги будь-кому за кордоном, оскільки вважають, що всі гроші мають залишатися в Америці.

«Дуже вузький погляд на реальність цього світу, адже не можна просто ізолюватися. Ми бачили, що сталося під час Другої світової війни, – отже, це дуже, дуже поганий погляд», - заявив Брюер.

Він додав, що в той же час критики Ізраїлю зривали свій гнів на владу США та її ініціативи, зокрема, шляхом блокування допомоги Україні.

«Іноді лунають божевільні голоси тих, у яких з’явився мікрофон, але які не навчилися думати. І ось вони можуть негативно впливати на те, на що вони не повинні мати можливості впливати», - зауважив політик.

Втім, за його словами, більш помірковані бачать суть проблеми, і саме вони проголосували "за" і врешті-решт прийняли пакет допомоги.

Читайте також: Україна отримала від США допомогу на понад $50 мільярдів - Пентагон

«Гадаю, хороша новина полягає в тому, що ультраправих та ультралівих відносно небагато. В центрі – ті, хто насправді займається законотворчістю. І ця частина й була готова надати допомогу Україні», - резюмував політик.

Як повідомлялося, лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Хакім Джеффріс звинуватив "пропутінську фракцію" в Республіканській партії у затримці допомоги Україні.

Він нагадав, що республіканці Майкл Мак-Коул і Майк Тернер заявляли, що російська пропаганда проникла в їхню партію.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що ті конгресмени-республіканці, які не проголосували за надання військової допомоги Україні, мають знати, що виділені кошти підуть насамперед в оборонний сектор США на виробництво зброї.

20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки України. Законопроєкт підтримали 311 конгресменів, проти висловилися 112 законодавців, один проголосував як «присутній».

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США. За проголосували 79 сенаторів, 18 були проти.

Президент США Джо Байден підписав закон H.R. 815 24 квітня.

Під час звернення до нації він заявив, що черговий пакет з оборонною підтримкою Україні буде відправлений впродовж наступних годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-