Презентація виставки «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва»

Презентація виставки «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва»

Укрінформ
8 травня, 12:30 - презентація виставки «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва», яка експонуватиметься у Національному музеї «Київська картинна галерея».

Організатори: Класичний ювелірний Дім «Лобортас».

Спікер: Анастасія Лобортас - генеральна директорка Класичного ювелірного Дому «Лобортас»

Модератор: Олександр Шульга.

Чому це цікаво? 

З 10 травня в Національному музеї «Київська картинна галерея» розпочнеться виставка «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва» — найбільша за всю історію існування експозиція Класичного ювелірного Дому «Лобортас».

Виставка присвячена пам’яті засновника Класичного ювелірного Дому «Лобортас» — митця, ідейного лідера, мецената, заслуженого працівника культури України та члена Піклувальної ради музею Ігоря Лобортаса, що пішов у засвіти в травні 2023 року. Ігор був автором і винахідником багатьох ювелірних і технічних розробок, зокрема інноваційних, зафіксованих міжнародними патентами. На виставці будуть представлені скульптурні композиції, мала та каменерізна пластика, анімалістика й мініатюрна ювелірна скульптура.

Центром уваги стане колекція прикрас різних епох роботи майстрів Дому, що є поєднанням новітніх інноваційних розробок і винаходів творчої лабораторії «Лобортас» із класичними ювелірними техніками світового декоративно-прикладного та ювелірного мистецтва.

Ігор Лобортас став засновником напряму MemoryArtObjects — створення високохудожніх меморіальних об’єктів.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 11:30 08 травня 2024р., для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві відкривається виставка «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва»

У Києві відкривається виставка «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва» — найбільша за всю історію існування експозиція Класичного ювелірного Дому «Лобортас».

Про це на презентації в Укрінформі розповіли організатори виставки з Класичного ювелірного Дому «Лобортас».

Виставку присвячено пам’яті засновника Класичного ювелірного Дому «Лобортас» — митця, ідейного лідера, мецената, заслуженого працівника культури України та члена Піклувальної ради музею Ігоря Лобортаса, що пішов у засвіти в травні 2023 року.

Як розповіла генеральна директорка Класичного ювелірного Дому «Лобортас» Анастасія Лобортас, це буде ретроспектива всієї творчості митця — від ювелірної до скульптурної спадщини.

“Ювелірний дім “Лобортас” — це не тільки про ювелірні вироби, а це набагато масштабніше, і ми покажемо проєкти, які були створені в різні часи і ті, які Ігор Юрійович не встиг втілити в життя. Продовжуючи його справу, ми маємо на меті реалізувати ці проєкти. Це прецедент, щоб планувати наше культурне майбутнє, адже зараз такий час, коли країна перетворюється на місце порожніх постаментів. Нам треба писати нову історію і робити це художнім, творчим шляхом”, - вважає Лобортас.

Як зазначив модератор заходу Олександр Шульга, Класичний ювелірний Дім “Лобортас” фактично покриває всі напрямки мистецтва і виховав сотні майстрів, які сповідують досконалу техніку в мистецтві.

“Кожен з них, перебуваючи в цьому мистецькому осередку, сприймав філософію та бачення ювелірного мистецтва, яке декларував Ігор Юрійович. Це унікальний перфекціонізм, технічна довершеність, несподіваний дизайн свого часу для України, який тепер сприймає весь світ. Класичний ювелірний дім “Лобортас” закриває всі напрямки мистецтва - починаючи від прикрас, як таких, і закінчуючи великими меморіальними артоб’єктами — найяскравіший приклад скульптурна композиція Фонтан «Архістратиг Михаїл — охоронець Києва» на Володимирській гірці у Києві”, - нагадав Шульга.

Ігор Лобортас був автором і винахідником багатьох ювелірних і технічних розробок, зокрема інноваційних, зафіксованих міжнародними патентами. На виставці будуть представлені скульптурні композиції, мала та каменерізна пластика, анімалістика й мініатюрна ювелірна скульптура.

Центром уваги на виставці стане колекція прикрас різних епох роботи майстрів Дому, що є поєднанням новітніх інноваційних розробок і винаходів творчої лабораторії «Лобортас» із класичними ювелірними техніками світового декоративно-прикладного та ювелірного мистецтва.

Ігор Лобортас став засновником напряму MemoryArtObjects — створення високохудожніх меморіальних об’єктів.

Виставка «Ігор Лобортас. 33 роки ювелірного мистецтва» відбуватиметься з 10 травня по 10 червня в Національному музеї «Київська картинна галерея».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-