У Житомирській громаді облаштовують модульні будинки для переселенців

У Житомирській громаді облаштовують модульні будинки для переселенців

Фото
Укрінформ
У Житомирській громаді за кошти італійського Червоного Хреста облаштовують 40 модульних будинків для внутрішньо переміщених осіб.

Про це на брифінгу розповів підрядник Сергій Шапран, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз у 40 модульних будинків для переселенців тривають внутрішні роботи. Кожен із них має площу 45 квадратних метрів. У всіх будинках по три кімнати і санвузол. Вони будуть опалюватися за рахунок кондиціонування. На будинках встановлять сонячні панелі, а також кожен буде забезпечений генератором», - зазначив Шапран.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, будинки побудовані з CLT-панелей (панель, виготовлена з дерев’яних дошок, висушених та склеєних між собою в перпендикулярних напрямках – ред.). Їх фасади будуть утеплюватися. Окрім того, кожен будинок підключений до водопостачання та каналізації.

Читайте також: Мільйон переселенців отримали допомогу на ₴2,6 мільярда у квітні

Мер додав, за кошти місцевого бюджету проведуть благоустрій біля будинків та облаштують дитячий майданчик. Поруч із цим масивом готується нова ділянка, де встановлять 16 модульних будинків, які додатково надасть Червоний Хрест. Загалом на облаштування такого житла виділили 6 га землі.

Перші п’ять будинків будуть повністю готові впродовж 10 днів, а решту – здадуть через 1,5-2 місяці. Планується, що у вересні люди вже зможуть там оселитися.

У Житомирській громаді облаштовують модульні будинки для переселенців / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Сухомлин зауважив, що зараз формується черга із тих, хто проживатиме в цих будинках. Пріоритет мають сім’ї військовослужбовці і ті, хто втратили житло.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській та Рівненській областях за кошти німецького благодійного фонду Humedica цього року облаштують житло для переселенців

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-