У Хмельницькому запрацював міжнародний конгрес із розбудови послуг з психічного здоров’я

У Хмельницькому запрацював міжнародний конгрес із розбудови послуг з психічного здоров’я

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому розпочав роботу триденний міжнародний конгрес на тему: «Розбудова послуг з психічного здоров’я в громадах».

Він триватиме з 17 до 19 травня. Про це повідомив у Фейсбуці начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, передає Укрінформ.

За його словами, міжнародний конгрес організовано у співпраці з Координаційним центром психічного здоров’я Кабміну. Участь у заході беруть представники територіальних громад, дослідники, фахівці медичних послуг зі всіх регіонів, а також експерти зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Австрії та Словацької Республіки.

«У часи глобальних викликів, таких як війна, психічне здоров’я стає особливо важливою темою. Відчуття зв’язку та підтримки в такі часи є ключовим фактором для подолання травматичних обставин», - зазначив очільник ОВА.

Він наголосив, що на Хмельниччині приділяється значна увага розвитку системи психічної підтримки населення, зокрема в рамках всеукраїнського проєкту першої леді Олени Зеленської «Ти як?».

Читайте також: Близько 135 тисяч українців торік поскаржилися на порушення ментального здоровʼя - МОЗ

Учасники конгресу обговорили перспективи та шляхи вирішення проблемних питань охорони психічного здоров’я, пов’язаних із війною, обмінялись ідеями та напрацюваннями українських фахівців у цій галузі.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині запрацювало оновлене реабілітаційне відділення для військових.

Фото: Cергій Тюрін / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-