У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу можна написати лист політв'язню - Ташева

У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу можна написати лист політв'язню - Ташева

Укрінформ
Вшанувати пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня можна запаливши свічку, написати пост у соцмережі або написати лист бранцю Кремля.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила представниця Президента в Криму Таміла Ташева на брифінгу «День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – трагедія 80 років тому та злочинні дії Росії за 10 років окупації півострова» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Будь-яка форма активності вітається і буде оцінена кожним кримським татарином. Дуже гарна традиція була започаткована запалювати свічку у пам'ять про жертви Голодомору. У кримських татар такої традиції немає, але в будь-якій формі будь-який громадянин може це зробити. Чи щось написати в соціальних мережах, чи відправити лист до політв'язня, який знаходиться в ув'язнені на території РФ", - наголосила Ташева.

За її словами, в Україні і за кордоном в ці дні поводиться дуже багато заходів, і вони проводитимуться і надалі.

Так, у першій половині 2024 року у Києві буде відкрито пам'ятник жертвам депортації кримськотатарського народу.

"Це дуже важливо для кримських татар, що буде місце куди можна покласти квіти і згадати тих, хто зазнав такого злочину", - додала вона.

Читайте також: Кримські татари у різних куточках світу намагаються допомогти звільнити Крим - Чубаров

Раніше Укрінформ повідомляв, що в Україні запустили ініціативу з підтримки політв'язнів «Листи до вільного Криму».

З 18 травня 1944 року за наказом Сталіна було розпочато депортацію кримських татар з Криму до Середньої Азії. Близько 200 тисяч людей депортували в залізничних товарних вагонах. Злочин депортації призвів до численних жертв. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини. В ешелонах смерті, у місцях спецпоселень загинули тисячі. Було знищено цілі родини.

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу відзначається щорічно 18 травня, у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року. Започаткований 12 листопада 2015 року постановою Верховної Ради України. Тією ж постановою ВР визнала депортацію кримськотатарського народу з Криму актом геноциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-