Так званих голову й депутата «народної ради ДНР» заочно засудили до 12 та 15 років за ґратами

Так званих голову й депутата «народної ради ДНР» заочно засудили до 12 та 15 років за ґратами

Укрінформ
Суд заочно призначив покарання у вигляді 12 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна так званим голові й депутату «народної ради ДНР».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори довели в суді провину обох фігурантів у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у веденні колабораційної діяльності – ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у вересні 2022 року житель тимчасово окупованого Донецька – так званий голова «народної ради ДНР» скликав і провів позачергове засідання органу окупаційної псевдовлади. Тоді був винесений на розгляд і прийнятий псевдозакон про проведення «референдуму ДНР з питання входження до складу РФ на правах суб’єкта».

Участь у процедурі, яка суперечила українському законодавству, узяв, зокрема, «депутат» із тимчасово окупованого міста Макіївка Донецької області.

Читайте також: Два десятки силовиків-колаборантів заочно отримали по 12-15 років в’язниці - СБУ

Дії фігурантів призвели до проведення у псевдодержавному утворенні фейкового «волевиявлення». Відбувалося воно під тиском. «Комісія» не дотримувалася таємниці голосування, а озброєні автоматами бойовики змушували громадян обирати в бюлетенях «правильний варіант».

На сьогодні засуджені перебувають у розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, суд дав 14 років тюрми з конфіскацією майна псевдопрокурору так званої «прокуратури ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-