У російському Архангельську горить теплохід «М.В. Ломоносов»

У російському Архангельську горить теплохід «М.В. Ломоносов»

Фото, відео
Укрінформ
У доці судноремонтного підприємства в Архангельську спалахнув круїзний теплохід "М.В. Ломоносов", площа займання становить понад 900 квадратних метрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода, яке моніторить ситуацію. 

В Агентстві державної протипожежної служби та цивільного захисту Архангельської області уточнили, що на час прибуття першого пожежно-рятувального загону горіла друга палуба теплохода. Людей на судні не було, постраждалих немає. На місці пожежі працюють понад сорок спеціалістів та спеціальна техніка.

Північно-Західна транспортна прокуратура перевіряє обставини виникнення пожежі.

Цьогорічний інцидент не перший на цьому круїзному судні. 6 травня 2023 року пожежа спалахнула в машинному відділенні в центральній частині теплохода на нижній палубі. Люди були евакуйовані. Вогонь пошкодив стіни машинного відділення.

Читайте також: Малий ракетний корабель «Серпухов» після пожежі, вочевидь, вийшов із ладу - ВМС ЗСУ

Як повідомляють відкриті джерела, "М.В. Ломоносов" побудований 1962 року в Будапешті. Після будівництва його назвали "Олекма". У 1990 році судно перейменували на "М. В. Ломоносов". До 1991 теплохід курсував Північною Двіною за маршрутом Котлас – Архангельськ. З 1992 теплохід стояв на приколі. Знову почав використовуватися з 2004 року, після чого кілька разів мінялися його власники.

Як повідомлялося, у ніч проти вівторка у Волгоградській області РФ безпілотник атакував вантажний поїзд, що перевозив паливо у цистернах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-