Білоруські торговці страйкують через указ Лукашенка

Білоруські торговці страйкують через указ Лукашенка

Укрінформ
Ринки і торгові центри Білорусі спорожніли у зв'язку з тим, що підприємці не вийшли на роботу.

Причиною став указ президента, який набрав чинності з 1 січня, що забороняє продаж непродовольчої продукції з країн Митного союзу без наявності сертифікатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що люди не вийшли на роботу саме у ці дні, показує наскільки все серйозно. Ми вибачаємося перед покупцями за незручності, але влада поставила підприємців в умови, коли працювати за чинним законам неможливо", - заявив лідер незалежної підприємницької організації Білорусі Анатолій Шумченко.

За його даними, понад 90% підприємців, які торгують на ринках і в ТЦ, не вийшли на роботу. За відсутність сертифіката їм з 1 січня загрожують штрафи і конфіскація товару, а отримання його від постачальників в більшості випадків неможливе.

Раніше підприємці заявляли про готовність проведення протестних мітингів по країні у разі, якщо влада відмовиться вводити мораторій на президентський указ №222 "Про регулювання підприємницької діяльності та реалізації товарів індивідуальними підприємцями та іншими фізичними особами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-