Вбивство Нємцова: комбат

Вбивство Нємцова: комбат "Сєвєра" захворів - суд відклали

Укрінформ
На суд у справі про вбивство політика Бориса Нємцова прийшов командир батальйону "Сєвєр" Алібек Делімханов, підлеглих якого обвинувачують у скоєнні злочину, але його допит тут же відклали.

Про це повідомляє Медіазона.

Після появи в суді Делімханов звернувся до судді Юрія Житнікова, після чого той заявив, що у свідка температура, він погано себе почуває. Через це Делімханову виписали повістку з повторним викликом до суду через тиждень.

Алібек Делімханов доводиться рідним братом депутатові Держдуми від "Єдиної Росії" Адаму Делімханову. 

Делімханова викликали до суду на початку грудня 2016 року разом з його заступником Русланом Геремеєвим, якого представники сім'ї Нємцова називали організатором вбивства. Геремеєв у призначений день на засідання не прийшов.

Суд у справі про вбивство Нємцова розпочався в жовтні 2016 року. У скоєнні злочину обвинувачують п'ятьох чоловіків, виконавцем слідство вважає бійця батальйону "Север" Заура Дадаєва. Усі підсудні свою провину заперечують. Замовником злочину, за версією слідства, є Руслан Мухудінов, якого оголосили в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, Нємцова було убито в ніч на 28 лютого 2015 року. У цій справі були затримані Заур Дадаєв, Шадід і Анзор Губашеви, Темерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. Організатором злочину слідство називає Руслана Мухудінова - колишнього офіцера батальйону "Север" МВС Чечні, замовниками - деяких "невстановлених осіб".

Члени сім'ї і соратники Нємцова незадоволені результатами розслідування. Вони вимагають допитати у кримінальній справі главу Чечні Рамзана Кадирова і перекваліфікувати справу на статтю "Посягання на життя державного або громадського діяча".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-