Обраний віце-президент США Пенс заперечує зв'язок радників Трампа з Москвою

Обраний віце-президент США Пенс заперечує зв'язок радників Трампа з Москвою

Укрінформ
Обраний віце-президент США Майкл Пенс виступив у середу з заявою, у якій заперечив зв'язок нової адміністрації США з російським керівництвом через близьке до президента Трампа коло радників.

Таким чином, Пенс відповів на оприлюднення американськими ЗМІ розвіддоповіді, яка вказувала на цей зв'язок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Одне з питань, на яке вказувала доповідь, стосувалося трьох осіб, пов'язаних з кампанією. Ці три людини - Пол Манафорт, Майкл Коен і Картер Пейдж", - зазначив  Пенс.

У документах стверджувалося, що Манафорт, який до певного часу був менеджером президентської кампанії Трампа, раніше звинувачувався в тому, що отримував мільйони доларів з метою завадити президентській кампанії Клінтон. А Пейдж взагалі виступав із закликами визнати Крим російським.

"Картер Пейдж – це людина, яку обраний президент не знає, і про яку дізнався кілька місяців тому під час кампанії. Пол Манафорт категорично заперечує будь-яку свою причетність до цього (що було опубліковано – ред.)", - заявив обраний віце-президент.

Крім того, у фотокопіях документа, оприлюдненого Buzzfeed News напередодні, йдеться, що радник Трампа Майкл Коен був ключовою фігурою в постійному "секретному зв'язку між кампанією нью-йоркського магната і російським керівництвом". Вказувалось також, що він таємно зустрічався з представниками Кремля в Празі у серпні 2016 року.

"Коен, який, за твердженнями, відвідував Прагу в серпні і вересні, не виїжджав та не в'їжджав у Сполучені Штати протягом цього часу. Ми попросили його принести паспорт, щоб підтвердити його місцезнаходження по датах відносно цієї ситуації, і всі сумніви в тому, що він не був у Празі, відпали", - заявив Пенс.

Насправді, Коен ніколи не був у Празі, а у вказаний час перебував у Південній Каліфорнії зі своїм сином на грі в бейсбол, додав обраний віце-президент.

"Незважаючи на всі розмови останнім часом про фейкові новини, це політичне "полювання на відьом" з боку окремих ЗМІ засноване на найбільш надуманих повідомленнях, що відверто є соромним і ганебним", - підсумував Пенс.

Фото: Gage Skidmore/Flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-