Стало відомо, хто є автором компромату на Трампа

Стало відомо, хто є автором компромату на Трампа

Укрінформ
Автором компрометуючого досьє про обраного президента США Дональда Трампа є колишній британський офіцер розвідки Крістофер Стіл.

Про це пише газета Wall Street Journal.

Зараз 52-річний Стіл є одним із двох директорів лондонської компанії Orbis Business Intelligence Ltd.

Другий директор, 58-річний Крістофер Барроуз, заявив, що не буде "підтверджувати або спростовувати", що доповідь про Трампа склала його фірма.

Сам Стіл також не дав коментар з цього приводу. Газета пише, що помічник Стіла на неодноразові прохання про коментар заявляв, що це питання "дуже гаряче".

Відповідно до профілю Барроуза в LinkedIn, він був радником в Міністерстві закордонних справ Великобританії, у нього були відрядження до Брюсселя і Нью-Делі в 2000-і роки. МЗС відмовився від коментарів. У профілі LinkedIn Стіла немає подробиць про його кар'єру.

 Як пише газета, співробітники розвідки часто використовують дипломатичні відрядження в якості прикриття для своєї шпигунської діяльності.

Orbis Business Intelligence була утворена в 2009 році колишніми фахівцями британської розвідки, йдеться на сайті компанії. Корпоративні звіти свідчать про те, що Orbis належить іншій компанії, якою, в свою чергу, спільно володіють Стіл і Барроуз.

Як зазначає газета, досьє на Трампа складається з серії непідписаних записок, які, як вважають, були складені в період з червня по грудень 2016 року. Крім створення цього досьє, Стіл також розробив план, щоб отримати інформацію для правоохоронних органів в США і Європі, в тому числі ФБР.

11 січня сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon. Нібито в номері обраного президента США були встановлені камери і Трамп викликав повій. Трамп всі звинувачення спростував.

Раніше CNN повідомив, що президенту США Бараку Обамі і обраному президенту Дональду Трампу були представлені секретні документи, які містять твердження, що у Росії є компрометуюча інформація про особисте життя і фінансову діяльность Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-