Спікер Держдуми розповів, як Росія

Спікер Держдуми розповів, як Росія "поводитиметься" з ПАРЄ

Укрінформ
Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Росія не заморожуватиме двосторонні контакти по лінії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), незважаючи на те, що російська делегація не бере участі в роботі асамблеї.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Двосторонні зустрічі, діалог, комунікації необхідні, і їх треба продовжувати. Але що стосується офіційної участі у рамках парламентської асамблеї, звичайно, все це буде пов'язано зі зміною норм регламенту (ПАРЄ). Діалог повинен бути. Ми частина європейської спільноти, Росія веде постійний діалог з національними парламентами всіх країн, що беруть участь у роботі ПАРЄ, їх 47", - сказав Володін.

Зокрема, у четвер заплановано його зустріч з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом.

Як повідомлялося, у 2014 році делегація РФ через ситуацію навколо Криму і України була позбавлена основних прав - права брати участь в голосуванні, в керівних структурах асамблеї та її спостережних місіях. В знак протесту парламентарії РФ відмовилися приїжджати на сесії асамблеї.

Голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв заявив, що на січневій сесії ПАРЄ в Страсбурзі темою обговорення стане ситуація з незаконним утриманням в РФ українців - журналіста Укрінформу Романа Сущенко, режисера Олега Сенцова, а також переслідування в Криму журналіста Миколи Семени і кримськотатарських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-