Столтенберг пояснив активність НАТО на східних кордонах

Столтенберг пояснив активність НАТО на східних кордонах

Укрінформ
Російська агресія на Сході України і окупація Криму – головна причина посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу.

На цьому вже вкотре наголосив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенбер, інформує "5-й канал".

"Ми не бачимо конкретної загрози якійсь із держав НАТО. Але ми бачимо більш самовпевнену Росію. Росію, яка суттєво посилила витрати на власне озброєння і військові потужності. Росію, яка хоче використовувати військову силу проти сусідів – як ми це бачили у Грузії та Україні, із нелегальною окупацією Криму і підтримкою сепаратистів на Сході. І це стало причиною, чому НАТО здійснило найбільше посилення колективної безпеки від часу завершення Другої світової. Ось чому ми посилили нашу військову присутність на східних кордонах Альянсу, ось чому наші сили там у стані підвищеної готовності", - зазначив він.

За словами Генсека НАТО, також є й зміни у діяльності Альянсу після звинувачень Росії у хакерських атаках на США під час президентських виборів.

"Альянс створює команду експертів із протидії кібератакам. Фахівці будуть допомагати тим державам НАТО, які опинилися під загрозою хакерства", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляло агентство, Іспанія розмістить у Латвії 300 солдат для зміцнення кордону з РФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-