Ващиковський заспокоює: нової

Ващиковський заспокоює: нової "Ялти" не буде

Укрінформ
Адміністрація президента США вестиме раціональну зовнішню політику і не піде на нові глобальні домовленості з Росією коштом східної Європи.

Про це в ефірі радіо RMF.FM заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Перебуваючи у Нью-Йорку (10-11 січня), я розмовляв про наше майбутнє в Раді Безпеки (ООН – ред.), але також мав можливість розмовляти з американськими політиками. Я розмовляв з генералом Флінном, понад годину розмовляв з Генрі Кіссінджером, який буде радником президента Трампа і абсолютно ні – таких домовленостей, "нової Ялти", якоїсь нової угоди такого типу не повинно бути", - заявив Ващиковський.

Він зауважив, що новообраний президент США Дональд Трамп і його оточення у питаннях відносин з РФ після президентських виборів займають зважену позицію. Глава МЗС РП звернув увагу, що новий держсекретар США Рекс Тіллерсон нещодавно заявив у Конгресі США, що Росія є загрозою для міжнародного ладу і для світу в цілому. 

"Після перемоги на виборах 8 листопада він (Трамп – ред.) обіймає раціональну позицію, говорить так само, як мейнстрім Республіканської партії, він і його радники застерігають щодо Росії. Зараз нам немає чого побоюватися. Американці думають раціонально, дивляться на це питання як ми, їх погляд на світ і на суперництво з Росією схожий до нашого", - наголосив Ващиковський.

Водночас, він підкреслив, що Вашингтон не можна критикувати за те, що США хочуть покращити відносини з Росією. Утім, Ващиковський додав, що це покращення не повинно відбуватися коштом Польщі та регіону східної Європи.

Як відомо, Ялтинська конференція 1945 року визначила міжнародний лад і кордони між країни у повоєнній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-