Розвідувальний комітет Сенату США ініціює розслідування російських кіберзагроз

Розвідувальний комітет Сенату США ініціює розслідування російських кіберзагроз

Укрінформ
Комітет з питань розвідки Сенату США має намір докладно вивчити ситуацію навколо загроз для Сполучених Штатів з боку Росії на тлі кібератак, які, тепер за підтвердженими даними, скеровувались російськими спецслужбами.

Про це йдеться в спільній заяві голови Комітету Річарда Берра і старшого представника Марка Уорнера, передає власний кореспондент Укрінформу.

"В межах обов'язків сенатського Комітету з питань розвідки щодо контролю ми вважаємо вкрай важливим мати повне уявлення про масштаби російської розвідувальної діяльності, що впливають на Сполучені Штати", - наголошується в документі.

При цьому зауважується, що Комітет і так здійснює нагляд за збором і аналізом розвідданих, пов'язаних з Росією. "Проте спільна заява по виборах від 7 жовтня Міністерства внутрішньої безпеки та Офісу директора Національної розвідки в поєднанні з розсекреченою оцінкою розвідувального співтовариства щодо "активності та намірів Росії під час останніх виборів у США" викликали глибоку заклопотаність", - підкреслюється в заяві.

Таким чином, наголосили сенатори, "Комітет проведе двопартійне розслідування розвідувальної звітності за оцінками розвідувального співтовариства від 6 січня 2017 року по цьому питанню".

Комітет має намір не тільки проаналізувати розвідувальну інформацію, але також вивчити можливі зв'язки російських спецслужб із особами, пов'язаними з політичними кампаніями. Крім того, законодавці звернуть увагу на російську кіберактивність та інші "активні заходи" проти Сполучених Штатів.

Керівництво Комітету також планує провести слухання, під час яких проаналізує діяльність російських спецслужб на основі інформації високопоставлених представників американського розвідувального співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-