Німеччина готується протистояти хакерським атакам перед виборами

Німеччина готується протистояти хакерським атакам перед виборами

Укрінформ
У ФРН очікують хакерських атак та потоку фейкових новин під час підготовки і проведення виборів до бундестагу у вересні цього року.

Про це в неділю пише німецька Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаках, програємо різні сценарії", - заявив в інтерв'ю виданню федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер.

За його словами, для цього втричі посилена інфраструктура центру опрацювання даних. У разі виникнення надзвичайних ситуацій використовуватиметься Центр кіберзахисту федерального уряду. Заррайтер вважає, що такі заходи дають змогу говорити про те, що вибори "технічно захищені від будь-яких спроб маніпулювання".

Чиновник також попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти свою роль під час виборів, навіть у день їх проведення, коли, наприклад, з'явиться повідомлення про нібито закриття однієї з дільниць для голосування. Для таких випадків Заррайтер анонсує "швидку публічну протидію": через соціальні мережі, для чого діятиме спеціальний канал Twitter, а також цілком "старомодні, класичні" моделі – за допомогою телефону і факсу. Ці традиційні засоби використовуватимуться для оголошення попередніх підсумків голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-