Берлін вітає заяви Мей, але чекає офіційної позиції про Brexit - Штайнмайєр

Берлін вітає заяви Мей, але чекає офіційної позиції про Brexit - Штайнмайєр

Укрінформ
У Німеччині все ще очікують офіційної заявки Великої Британії щодо виходу з ЄС, але вітають заяви її прем'єра у вівторок.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр після виступу Терези Мей про вихід з Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу у Берліні.

"Майже сім місяців минуло після референдуму про вихід з Євросоюзу, але як і раніше бажання про вихід ніяк не формалізоване", - наголосив міністр.

Проте уряд вітає те, що британська прем'єр-міністр озвучила, як її уряд уявляє собі процес і "нарешті внесла трохи більше ясності про британські плани". У Берліні називають "хорошим" прагнення Великої Британії до "позитивного і конструктивного партнерства, дружби з потужним ЄС".

Штайнмайєр наголосив, що і в інтересах Німеччини і всього ЄС "максимально хороші, близькі і довірчі відносини і конструктивні переговори з цією метою".

За його словами, позиція залишається незмінною: переговори про вихід почнуться тільки після того, як Велика Британія офіційно повідомить про бажання свого виходу.

В середу уряд ФРН на спеціальному засіданні, присвяченому проблемі Brexit і відношенні до нього Німеччини, затвердить позицію країни в майбутніх переговорах.

Раніше офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що німецький Кабінет формує комісію, яка обговорюватиме перспективи Brexit. Комісія, перше засідання якої відбудеться в середу, обговорюватиме умови виходу Великої Британії з Євросоюзу і випрацьовуватиме позицію до переговорів з Лондоном у рамках ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-