Пауер пояснила, чим загрожує послаблення санкцій проти Росії

Пауер пояснила, чим загрожує послаблення санкцій проти Росії

Укрінформ
Послаблення існуючих санкцій проти Росії в жодному разі не змінить її агресії в регіоні, натомість дасть сигнал про можливість й надалі безкарно порушувати міжнародний порядок.

На цьому наголосила у вівторок під час своєї фінальної промови в Вашингтоні постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дехто наполягає, що найбільш ефективний шлях змусити Росію грати за правилами у відповідності до існуючого міжнародного порядку – це просто послабити санкції, і якщо ми тільки зменшимо тиск, Росія нібито припинить робити нападки на міжнародний порядок", - заявила американський дипломат.

Натомість така позиція все вивертає навпаки, наголосила Пауер.

"Полегшення заходів тиску на російський уряд не змінить його поведінки, це тільки спонукатиме Росію, надіславши меседж, що найкращий шлях отримати міжнародну прихильність – це дестабілізуючі дії", - констатувала вона.

Крім того, представник США наголосила, що це спонукатиме не тільки небезпечні дії з боку РФ, але також таких країн, як Іран і Північна Корея.

"Вони постійно випробують, наскільки далеко можуть зайти за червону межу без того, щоб отримати наслідки у відповідь", - підкреслила Пауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-