Обама залишає посаду з рейтингами понад 60%

Обама залишає посаду з рейтингами понад 60%

Укрінформ
Президент США Барак Обама, який у п'ятницю офіційно завершить свої повноваження, на сьогодні має підтримку, щонайменше, шістьох із десяти американців, які задоволені виконанням ним роботи на посаді глави держави.

Це один із найвищих підсумкових рейтингів серед американських президентів на завершальному етапі, йдеться в спільному опитуванні The Washington Post/ABC News.

Зокрема, на запитання "чи схвалюєте ви, або не схвалюєте те, як Барак Обама виконував свою роботу як президент?", 60% респондентів висловили позитивну оцінку. При цьому 38% не погодилися з таким визначенням. 

Високий рейтинг громадян Обама отримав також у питанні забезпечення економічного зростання країни. Так, 61% вважають його роботу успішною, 38% висловили незадоволення.

В одній із наведених таблиць йдеться, що рейтинг Обами наприкінці його президентського терміну є одним із найвищих порівняно з іншими президентами США. Його обійшли лише три глави держави – Франклін Рузвельт (71%), який керував країною в часи Другої світової, а також Білл Клінтон (65%) і Рональд Рейган (61%). Водночас, більшість опитаних (54%) висловили негативне ставлення щодо того, як обраний президент США Дональд Трамп справляється зі справами у перехідний період. Стільки ж громадян вважають, що його політика не є стійкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-