Убивство посла Росії: в Анкарі арештували двох підозрюваних

Убивство посла Росії: в Анкарі арештували двох підозрюваних

Укрінформ
Суд Анкари виніс ухвалу про арешт двох затриманих у рамках розслідування замаху на посла Росії у Туреччині Андрія Карлова.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Один із заарештованих "у зв'язку з причетністю до терористичної течії Фетхуллаха Гюлена (FETO)" - співробітник поліції Серджан Башар", - йдеться в повідомленні.

Загалом прокуратура турецької столиці напередодні допитала кілька підозрюваних у причетності до замаху.

Разом із Башаром на запитання слідчих відповідали підприємець Енес Асим Силін, адвокат Серкан О., співробітник поліції Гасан Т. і викладач вузу Абдулькадир Ш.

Зазначається, що після допиту Абдулькадир Ш. був звільнений з-під варти, тоді як Серджан Башар і Енес Асим Силін за рішенням суду заарештовані і відправлені до в'язниці "Синджан".

При цьому Серкан О. і Гасан Т. звільнені під підписку про невиїзд.

Так, слідство заявляє, що співробітник поліції Серджан Башар - це активіст терористичної течії Фетхуллаха Гюлена (FETO), який "курирував" прибічників FETO з числа курсантів Поліцейської школи імені Рушту Унсала в Ізмірі, де навчався і вбивця російського посла - Мевлют Мерт Алтинташ.

При цьому будинок у кварталі Деметевлер в Анкарі, де прописався вбивця Алтинташ, також належав Серджану Башару.

Як повідомлялося, в Туреччині вважають, що вбивця посла Росії у Туреччині Андрія Карлова був пов'язаний з організацією мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в країні в липні.

Напередодні турецька поліція також затримала організатора виставки, під час якої був убитий посол.

9 грудня 22-річний поліцейський (за деякими повідомленнями - колишній) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ застрелив на фотовиставці "Росія очима турок" у столиці Туреччини Анкарі посла Росії Андрія Карлова. Алтинташ назвав свої дії помстою за дії Росії у Сирії.

Нападника було вбито під час операції поліції. Слідчий комітет Росії кваліфікував вбивство посла як "акт міжнародного тероризму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-