Мілітаризація Криму і Чорного моря триває - президент Румунії

Мілітаризація Криму і Чорного моря триває - президент Румунії

Укрінформ
На порядку денному керівництва Румунії залишається подальший розвиток відносин з Україною на основі хороших результатів, досягнутих під час торішнього візиту до Бухареста Президента України Петра Порошенка.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоханніс під час зустрічі у Бухаресті з главами іноземних дипломатичних представництв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Подальший розвиток відносин з Україною на основі хороших результатів, досягнутих під час торішнього візиту до Бухареста президента України Петра Порошенка, залишається на порядку денному", - заявив Йоханніс.

Глава Румунії з жалем зазначив, що "міжнародні зусилля з врегулювання кризи на сході України результатів не дали, а Мінські угоди залишаються невиконаними". При цьому Йоханніс висловив сподівання, що в 2017 році кризу вдасться врегулювати, щоби запобігти її перетворенню на затяжний конфлікт, який ускладнить процес здійснення реформ в Україні.

"Триває нелегальна окупація Криму, мілітаризація півострова і Чорного моря. Саме з цієї причини на грудневому засіданні Європейської Ради, поруч з іншими керівниками держав і урядів, я підтримав продовження санкцій (проти Росії – ред.), які повинні бути збережені до виконання Мінських угод", - підсумував румунський президент.

Під час зустрічі Тимчасового Повіреного у справах України в Румунії Євгена Левицького з Президентом Клаусом Йоханнісом дипломат подякував главі румунської держави за позитивну оцінку українсько-румунських відносин і підтримку, яку надає Румунія Україні в рамках ЄС і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-