Посольство Польщі відповіло росТБ про

Посольство Польщі відповіло росТБ про "гомосексуалізм у підручнику"

Укрінформ
Посольство Республіки Польща у Москві відповіло на репортаж телеканалу "Россия-24", в якому йшлося, що підручник "Прогулянки по сучасній літературі", що поширюється посольством, пропагує гомосексуалізм і фашистські ідеї.

Заява Посольства Республіки Польща в Москві розміщена на його офіційному сайті.

Посольство Польщі висловило жаль, що по російському телебаченню пролунали звинувачення в поширенні гомосексуалізму в польських книгах і в "прославлянні" Гітлера з боку польської письменниці, лауреата Нобелівської премії з літератури Віслави Шимборської.

У заяві йдеться, що підручник "Прогулянки по сучасній польській літературі" - це наукове видання, збірка статей про різні явища і тенденції, що простежуються в польській літературі. В силу аналітичного характеру змісту підручника, він призначений, головним чином, для академічного середовища.

У Посольстві стверджують, що глава "Польська гомосексуальна проза після 1989 року", як і інші аналізують явище з наукової точки зору. Стаття має нейтральний характер; у ній відсутні вульгарні і непристойні елементи, в цілому вона не відноситься до сексуальної поведінки.

Посольство Польщі відзначає, що в репортажі міститься недостовірна інформація, ніби в підручнику "Прогулянки по сучасній польській літературі" наведено вірш "Перша фотографія Гітлера" Віслави Шимборської. По-перше, цього вірша немає в цій публікації. По-друге, "Перша фотографія Гітлера" - приклад антифашистського твору, в якому поетеса використовує властиві їй стилістичні прийоми - іронію і парадокс.

Нагадаємо, 11 січня на каналі "Россия-24" було показано репортаж "Підручники польської мови виявилися посібниками з гомосексуалізму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-