Американські бомбардувальники знищили два табори ІДІЛ у Лівії

Американські бомбардувальники знищили два табори ІДІЛ у Лівії

Укрінформ
У результаті військо-повітряної операції США, проведеної в ніч на четвер, ударами стратегічних бомбардувальників у Лівії знищено два табори підготовки бойовиків ІДІЛ, які готували теракти в Європі.

Про це повідомив із посиланням на джерела в Пентагоні центральний американський телеканал CNN.

"Американські бомбардувальники В-2 вночі нанесли удар і знищили два табори ІДІЛ у Лівії. За попередніми оцінками, ліквідовано понад 80 бойовиків", - повідомляє телеканал із посиланням на чиновників у Пентагоні.

При цьому підкреслюється, що в таборах проходили підготовку терористи, які активно "готували напади в Європі".

Місія була ухвалена кілька днів тому президентом Бараком Обамою і, очевидно, буде останньою військовою операцією, що проводилась за його наказом.

"Вони (бійці ІДІЛ – ред.) становили загрозу для безпеки Лівії, регіону, а також національних інтересів США", - цитує видання речника Пентагону Пітера Кука. "Поки що ми продовжуємо оцінювати результати ударів, але первісна оцінка вказує, що вони були успішними", - заявив представник оборонного відомства.

За інформацією джерел у Пентагоні, бойовики були помічені безпосередньо перед ударом зі зброєю в руках, були одягнені в тактичні жилети та переносили мінометні системи.

Як уточнили в Міністерстві оборони США, в районі проведення операції не було виявлено жодної жінки або дитини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-