Мінфін США тимчасово очолить Адам Шубін

Мінфін США тимчасово очолить Адам Шубін

Укрінформ
Чинний заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Адам Шубін, починаючи з п'ятниці, очолюватиме американський мінфін до моменту затвердження на цій посаді номінанта з адміністрації Дональда Трампа.

Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, оприлюдненого в ніч на п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З метою забезпечення плавної передачі в керівництві Міністерства фінансів, в.о. заступника міністра Адам Шубін виконуватиме обов'язки міністра фінансів, починаючи з 20 січня 2017 року", - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що Шубін очолюватиме міністерство, "поки новий міністр не буде затверджений на посаді". Після офіційного призначення керівника мінфіну Адам Шубін залишить державну службу, зазначається в документі.

Як повідомляло агентство, наприкінці листопада Дональд Трамп номінував на посаду міністра фінансів США у своєму кабінеті Стівена Мнучіна. Він раніше працював на керівних посадах у компанії Goldman Sachs, а під час виборчої кампанії Дональда Трампа керував її фінансовими потоками.

У четвер відбулися попередні слухання в Комітеті з питань фінансів Сенату США щодо призначення Стівена Мнучіна на посаду глави американського мінфіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-