На економіку ЄС можуть вплинути вибори – голова Мінфіну ФРН

На економіку ЄС можуть вплинути вибори – голова Мінфіну ФРН

Укрінформ
Ситуація в зоні євро нині досить стабільна, однак, негативний вплив на неї можуть вчинити результати виборів у низці країн ЄС цього року.

Таке побоювання висловив міністр фінансів ФРН Фольфганг Шойбле на полях Давоського форуму в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не зовсім впевнений в тому, що трапиться в єврозоні в 2017 році. Єврозона з економічної та фіскальної точки зору зараз показує дещо кращі результати, це добре, але у нас вибори в деяких важливих країнах ЄС. Є багато невизначеностей, незрозуміло, якими будуть геополітичні ризики», - сказав Шойбле.

Що ж стосується широко обговорюваного ефекту від Brexit, то поки такого німецький фінансовий міністр не передбачає, принаймні в найближчій перспективі. «Не думаю, що в тому році буде великий негативний ефект на єврозону через Brexit. Все добре. Поки», - сказав він. Шойбле підкреслив, що обидві сторони майбутніх переговорів – ЄС та Великобританія повинні зробити все, щоб мінімізувати негативний ефект, це важливо для них обох.

Британський політик від консервативної партії, канцлер казначейства Великобританії Філіп Хеммонд зі свого боку висловив надію на те, що всеосяжна торговельна угода між його країною і Євросоюзом буде працювати, що налагоджені ланцюги поставок товарів не перервуться. Водночас він попередив, що якщо поки ще партнери по ЄС «викинуть Великобританію з цього найважливішого для неї ринку», країна все одно знайде способи підтримки своєї високої конкурентоздатності.

«Ми не хочемо бачити розриву цих зв'язків. В наших національних інтересах, щоб наш найбільший торговий партнер був сильним, щоб ЄС був успішним, щоб євро був стабільним», - заявив Хеммонд. Він також закликав не порівнювати ситуацію з обранням Дональда Трампа президентом США і референдумом у Великобританії про вихід з ЄС, оскільки в останньому випадку не звучала антиглобалістська риторика, не було закликів до розриву торговельних зв'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-