У Меркель назвали

У Меркель назвали "вельми сумнівною" санкційну ідею Трампа

Укрінформ
Уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства Гернот Ерлер вважає проблематичним можливе послаблення санкцій в обмін на зниження Росією ядерного потенціалу, про що заявив днями Дональд Трамп.

Таку думку німецький політик висловив в інтерв'ю газеті Neue Osnabrucker Zeitung, опублікованому в день інавгурації 45-го президента США. 

«Проводити такий взаємозв'язок вельми проблематично... Якщо Трамп в даний час поставить обидва питання в контекст угоди, це стане вельми сумнівним перенесенням бізнес-принципів у політику», - вважає Ерлер.

За його словами, таким чином Трамп поклав край західному консенсусу про те, що санкції є реакцією на підтримку Росією бойовиків на сході України і спробою змусити Москву виконувати зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. «У Москві, звичайно, вітали б таку роз'єднаність Заходу», - зазначає депутат бундестагу.

При цьому він закликає не поспішати з висновками і дізнатися, що ж конкретно стоїть за заявою нового американського лідера.

В цілому Ерлер вважає цілком імовірним зближення Вашингтона і Москви після значного погіршення відносин за часів президентства Обами, якому в Кремлі не пробачили його висловлювання 2014 року про те, що Росія – «регіональна держава», яка діє, виходячи з власної слабкості. 

Однак, попереджає Ерлер, навіть після того як США і Росія відновлять діалог, пройде ще багато часу, перш ніж це призведе до посилення і тим більше повороту в міжнародній політиці Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-