Штайнмайєр: обрання Трампа поклало кінець старому світопорядку

Штайнмайєр: обрання Трампа поклало кінець старому світопорядку

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що прихід Дональда Трампа на пост президента США поклав кінець цілій епосі.

Таку думку голова зовнішньополітичного відомства ФРН висловив в авторській статті для Bild am Sonntag.

"З обранням Дональда Трампа старий світ XX століття, нарешті, залишився в минулому", - підкреслив політик. "Якісь уявлення про світопорядок утвердяться в XXI столітті, як світ виглядатиме завтра - не визначено. Це питання залишається відкритим", - вважає Штайнмайєр.

Німецький міністр заявив, що світовій спільноті слід бути готовою до турбулентності, з якою найчастіше пов'язана зміна правлячих режимів. Як завжди в такі періоди, на перший план виходять невизначеність і сумніви.

"Сьогодні багато стоїть на кону", - наголосив глава МЗС ФРН.

При цьому він запевнив, що Берлін прагнутиме діалогу з новою американською адміністрацією і постарається донести до неї свої "позицію, цінності та інтереси".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Штайнмайєр у Брюсселі, куди він прибув на зустріч глав МЗС Євросоюзу, висловив стурбованість заявою Трампа про те, що "НАТО застаріло". Водночас він вважає, що 2017 рік стане вирішальним для мирного врегулювання на Близькому Сході.

Штайнмайєр завершує своє перебування на посаді міністра у зв'язку з тим, що має намір брати участь у виборах президента ФРН. Оскільки його кандидатуру підтримали найбільші партії: і християнські демократи, і соціалісти, - його обрання вважається майже гарантованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-