Американська вантажівка з боєприпасами перекинулася у Польщі

Американська вантажівка з боєприпасами перекинулася у Польщі

Укрінформ
Вантажівка зі складу американської танкової бригади, процес розміщення якої триває зараз в Польщі, у суботу ввечері потрапила у ДТП на заході країни.

У результаті перекидання автомобіля постраждало двоє американських військовослужбовців, а на дорозі опинилися боєприпаси для танків M-1 Abrams, інформує tvn24.pl.

“За попередньою інформацією, водій втратив управління і з'їхав з дороги. З американської вантажівки висипалися танкові снаряди”, - заявила представник поліції міста Зелена Гура, поблизу якого сталося ДТП, Каміла Видрих.

За інформацією Міністерства національної оборони Польші, водій автомобіля не врахував погодні умови і перевищив швидкість руху.

В автомобілі на момент ДТП перебували двоє американських військовослужбовців, один з них потрапив до шпиталю.

Місце події було оточено військовою жандармерією, поліцією та рятувальними службами, а дорогу виключено з руху.

На місці події працювали польські та американські сапери. Зазначається, що житлових поселень поблизу ДТП немає.

Як повідомлялося, в рамках першої ротації командування бронетанкової бригади США, а також підлеглі батальйони дислокуватимуться на військових об'єктах у населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец. Загалом до складу бригадної бойової групи входитимуть 3,5 тис. військовослужбовців, понад 400 одиниць гусеничної та понад 900 одиниць колісної техніки, зокрема 87 танків, 18 самохідних гаубиць калібру 155 міліметрів, 400 автомобілів “Хамві” і 400 БМП “Бредлі”. Американські бригади перебуватимуть у Польщі, а також в інших країнах регіону на ротаційній основі в рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантичне рішення").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-