У Бухаресті відсвяткували День Соборності

У Бухаресті відсвяткували День Соборності

Фото
Укрінформ
Представники громадських і культурних організацій, члени Союзу українців Румунії, громадяни України, що тимчасово перебувають на території країни, студенти українського відділення Бухарестского університету та акредитовані в Румунії українські дипломати, а також члени їх сімей відсвяткували День Соборності України.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, захід пройшов в Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Румунії.

"День Соборності України ми відзначаємо в особливих умовах, коли Автономна Республіка Крим, а також східні частини Донецької та Луганської областей окуповані Російською Федерацією", - зазначив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Євген Левицкий.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Сергія Нігояна, Юрія Вербицького та Михайла Жизневського, які боролися за незалежну та соборну Україну.

З вітальними словами до присутніх звернулися аспірант Бухарестського університету Йонуц Муту, громадянка України Марія Клесник та глава Бухарестської філії Союзу українців Румунії Ярослав Колотило.

Учасники зустрічі приєдналися до  Всесвітнього флэшмобу "УкраїнаЄдина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-