Військовому рф повідомили про підозру за вбивство двох жителів Чернігівщини

Військовому рф повідомили про підозру за вбивство двох жителів Чернігівщини

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю російської федерації, який вбив двох мирних жителів села Гайворон Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Прокурори Ніжинської окружної прокуратури Чернігівської області встановили і заочно повідомили про підозру одному з військовослужбовців збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, військовослужбовець 21-ї окремої мотострілецької бригади військової частини № 12128 збройних сил рф 1 квітня 2022 року розстріляв двох жителів села Гайворон. Один з вбитих - учасник АТО, інший - місцевий мисливець.

«Перед тим, як розстріляти цивільних, підозрюваний разом з іншими на даний час не встановленими військовослужбовцями рф, незаконно утримували їх в погребі одного із домогосподарств на території Дмитрівської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району. Разом із вбитими військовослужбовці рф утримували також 60-річного чоловіка, якого окупанти згодом відпустили», - ідеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Російському пропагандисту, який закликав до геноциду українців, повідомили про підозру

Як повідомлялося, Солом’янський райсуд Києва у травні призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі для російського військового Вадима Шишимаріна за вбивство мирного жителя Сумщини.

Двох військовослужбовців рф, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова, які обстрілювали Харківщину із «Градів», засудили до 11 років і 6 місяців ув’язнення кожного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-