Китай спростовує передачу Росії бронемашин для війни в Україні

Китай спростовує передачу Росії бронемашин для війни в Україні

Укрінформ
Речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь заявив, що Китай не надавав і не надає Росії будь-яку військову чи іншу допомогу для її війни проти України.

Про це він сказав на брифінгу у відповідь на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати повідомлення про отримання Чечнею бронемашин із Китаю та їхню подальшу передачу на війну в Україну.

«Не знаю, звідки ці так звані публічні свідчення (постачання військового обладнання з Китаю до армії РФ – ред.). Наш давній принцип у питанні України полягає в тому, щоб завжди відстоювати об’єктивну та справедливу позицію і бути відданими сприянню мирним переговорам, а не підливати оливи у вогонь чи надсилати зброю на поле бою», – сказав Ван.

Він обурився публікаціями окремих ЗМІ про китайську допомогу Росії у війні й додав, що робота справді відповідальних медіа «має завжди ґрунтуватись на фактах і здійснюватись об’єктивно, чесно і професійно».

Читайте також: Китай відкидає звинувачення у використанні шпигунської бази на Кубі проти США

Як повідомлялося, низка українських інтернет-порталів, зокрема, Мілітарний, повідомили, що чеченський підрозділ Росгвардії «Ахмат» отримав вісім бронеавтомобілів виробництва китайської компанії Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing, які будуть направлені для війни Росії проти України.

Це перший випадок, коли стало відомо про появу військової техніки китайського виробництва на озброєнні російських підрозділів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-