Сили оборони нищитимуть понтонну переправу загарбників біля Чонгарського мосту - Гуменюк

Сили оборони нищитимуть понтонну переправу загарбників біля Чонгарського мосту - Гуменюк

Укрінформ
Сили оборони будуть методично працювати по понтонній переправі, яку окупанти звели після підриву Чонгарського мосту.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання щодо відновлення ворогом логістичного сполучення після ураження Чонгарського мосту.

«Понтонна переправа не є абсолютною альтернативою і повноцінною заміною стаціонарного мосту. Маємо розуміти, що це екстремальний спосіб замінити міст і в даному випадку ми знаємо свій досвід по Антонівському мосту, знаємо досвід роботи вздовж Каховської ГЕС. В принципі тактика дій окупантів нам вже зрозуміла і нами вже вона пройдена. Ми знаємо, що вони будуть робити, як вони будуть намагатись облаштувати альтернативу, і в принципі ворог теж обізнаний, що ми будемо працювати досить методично і по цій переправі. Зрозуміло, що це ускладнює їм логістику, постачання, але вони будуть продовжувати ремонтувати той самий міст так само як вони чинили під час нашої роботи по звільненню правобережжя», - повідомила Гуменюк, додавши, що альтернативний шлях через Армянськ набагато ближче до позицій Сил оборони і окупанти усвідомлюють, що вогневий контроль там також потужний.

Читайте також: Пошкодження мостів у Чонгарі значно ускладнили логістику російських військ – розвідка Британії

Речниця відзначила, що пошкодження Чонгарського мосту є «передумовою створення позитивних новин від Сил оборони, до яких ми наближаємось».

Відповідаючи на питання щодо переміщення ворога з Херсонщини на Запоріжжя, Гуменюк повідомила, що окупанти намагаються маневрувати по територіях, де вода відійшла після підриву Каховської ГЕС. Зокрема, вони розміщують мінометні позиції та збільшують обстріли правобережжя. Водночас Сили оборони успішно ведуть контрбатарейну боротьбу та змушують ворога відступати.

Читайте також: Через підрив мосту у Чонгарі ворог використовує напрямок, який ближче до позицій ЗСУ - Гуменюк

Гуменюк зауважила, що щільне мінування ворогом великих територій уповільнює рух Сил оборони, але не робить його неможливим.

Як повідомляв Укрінформ, по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, було завдано удару, рух мостом перекрито. Після цього загарбники перенаправляють рух автомобільного транспорту на пункти пропуску «Армянськ» і «Перекоп».

У ГУР Міноборони, коментуючи пошкодження мосту, заявили, що триває планомірна робота Сил безпеки, оборони, Руху опору і ця робота буде продовжена.

Окрім удару по Чонгарському мосту було завдано удару по старому мосту через Сиваш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-